Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

‘Hangi Tanrı İçin Yemin Ettin?'

‘Hangi Tanrı İçin Yemin Ettin?'
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Türk Bakanı Aygül Özkan'ın Törende Tanrı Üzerine Yemin Etmesi Tartışma Yarattı.

Almanya'nın ilk Türk kökenli eyalet bakanı olarak göreve başlayan Aygül Özkan'ın törende bir Müslüman olarak Tanrı üzerine yemin etmesi tartışma yarattı. Bazı kiliseler, "Müslüman ve Hıristiyanlığın Tanrıları aynı değil" diye tepki gösterdi. Sonra bu açıklamalar yumuşadı.

AYGüL Özkan (37), önceki gün yemin ederek Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanı olarak göreve başladı ama tartışma bitmedi. Okullarda haç gibi dini sembollere karşı çıktığını söyleyerek polemik yaratan Aygül Özkan'ın yerel parlamentodaki törende "Tanrı bana yardım ettiği sürece" diye yemin etmesi de tartışmaya neden oldu.

Aygül Özkan, bir Müslüman olarak Hıristiyan, Müslüman ve Yahudilerin 'tek ve bir saydığı Tanrı' üzerine yemin ettiği için bir sakınca görmediğini belirtti. Ancak kiliseler, Özkan'ın Tanrı üzerine yemin etmesine tepki gösterdi. Hannover Bölge Kilisesi'nin Sözcüsü Johannes Neukirch, Bild Gazetesi'ne, "Biz Hıristiyanlar, Tanrı ile Allah arasında belirgin bir ayrım görüyoruz" dedi. Essen Katolik Piskoposluğu'nun Sözcüsü Ulrich Lota, "Teolojik olarak Hıristiyan Tanrı ile İslam'ın Tanrısı aynı değildir" dedi.

Hamburg'tan Piskopos Jaschke, Welt Online'a yaptığı açıklamada, Özkan'ın Tanrı'ya gönderme yapmasını 'selamladığı'nı söyledi.

Anayasadaki Tanrı

Almanya Protestan Kilisesi'nin Başkanı Hermann Barth, önemli olan Hıristiyan ve Müslümanların, azami ortak paydada buluşması olduğunu söyleyerek bu durumun hassasiyetle ele alınması gerektiğini belirtti. Tanrı tasviri ve Hz.İsa'nın algılanması açısından iki din arasında farklılıklar bulunduğunu ifade eden Hermann Barth, ancak Alman Anayasası'nın girişinde yer alan Tanrı ifadesinin özellikle de Hıristiyan Tanrı'yla ilişkilendirilmediğini kaydetti.

Hıristiyanların Tanrı algılamasında teslis inancı hakim. Tanrı kavramı, Baba, Oğul (İsa) ve Kutsal Ruh'tan oluşur.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya
title