Haberler

Ft'ye Önemli Mektup: "Aihm'in Ağır Yükünün Kökünde Türkiye de Var"-

Ft'ye Önemli Mektup:
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralarında İtalya Senato Başkan Yardımcısı Emma Bonino ve NATO eski Genel Sekreteri Javier Solana'nın da bulunduğu bir grup politikacı, parlamenter, yazar ve akademisyen tarafından Financial Times'e gönderilen mektupta AİHM'in ağır yükünün...

Aralarında İtalya Senato Başkan Yardımcısı Emma Bonino ve NATO eski Genel Sekreteri Javier Solana'nın da bulunduğu bir grup politikacı, parlamenter, yazar ve akademisyen tarafından Financial Times'e gönderilen mektupta AİHM'in ağır yükünün kökünde Rusya, Türkiye, İtalya ve Ukrayna gibi ülkelerin hak ihlalleri sorununu çözmemesinin bulunduğunu savundular Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) ağır dava yükünün esas nedeninin, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerin insan hakları ihlalleri sorununu çözmemesinden kaynaklandığı öne sürüldü.

Aralarında İtalya Senato Başkan Yardımcısı Emma Bonino ve NATO eski Genel Sekreteri Javier Solana'nın da bulunduğu bir grup politikacı, parlamenter, yazar ve akademisyen tarafından Financial Times'e gönderilen mektupta, Avrupa Konseyi Dönem Başkanı İngiltere'nin, AİHM'nin daha etkin çalışmasını sağlamak istediğini söyleyerek, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde reform yapılması için uğraştığına dikkat çekildi. Halen tartışılan reformların esasen Mahkeme tarafından kabul edilen başvuruların daha da kısıtlanmasına yol açacağı görüşü de dile getirildi.

Reform önerilerinin, aynı zamanda bazı hükümetlerin insan hakları alanındaki yükümlülüklerini yerine getirmemelerini kolaylaştırma riskini içerdiğinin savunulduğu mektupta, sözleşmenin değiştirilmesinden vazgeçilmesi çağrısında bulunuldu. Mektupta şunlar kaydedildi:

"Daha önemlisi, Konsey, mahkemenin ağır yükünün kökünde bulunan meseleyi ele almalı, yani, yükün önemli bir bölümünü oluşturan, Rusya, Türkiye, İtalya ve Ukrayna gibi ülkelerinin, uygun olmayan cezaevi koşulları, tutuklama hakkının suistimal edilmesi veya ulusal yargılama prosedürlerinde uzun gecikmeler gibi alanlarda hak ihlallerini düzeltmemeleri meselesidir."

Financial Times'e gönderilen mektup, Emma Bonino ve Javier Solana'nın yanı sıra Timothy Garton Ash, Martin Hirsch, Sonya Licht, Edward Mortiner ve Sabancı Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayşe Kadıoğlu tarafından imzalandı.

Mektubu imzalayan 7 kişi, geçen yıl Mayıs ayında açıklanan ve Avrupa'da hoşgörüsüzlüğün ve ayrımcılığın yükselmesinin oluşturduğu meydan okumaları konusundaki "21. Asır'daki Avrupa'da Birlikte Yaşamak" başlıklı Avrupa Konseyi raporunu hazırlamışlardı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya
İstanbul'da bugün saat 15.00'ten sonra bazı metro istasyonları kapatılacak

İstanbullular dikkat! Saat 15.00'ten sonra bu metro durakları kapatılacak

Karın vurduğu Malatya'da 787 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Bir şehir kabusu yaşıyor! 787 kişi kurtarıldı, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Yenidoğan çetesinin kullandığı hastane için yeni iddia: Taburcu olacakken 'Öldü' dediler

Türkiye'yi ayağa kaldıran çetenin hedefinde yalnızca bebekler yokmuş

Yok artık Arda: Dün akşam yaptıklarıyla Ancelotti'yi pişman etti

Dün akşam yaptıklarıyla Ancelotti'yi pişman etti

title