Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Lübnan Dışişleri Bakanı'ndan ateşkes umudu: Nihai karar İsrail'in

Gözler Orta Doğu'da! Saatler içinde her şey değişebilir

Freedom House 2016 Basın Özgürlüğü Raporu'nu Yayınladı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya çapında 2015, son 12 yılda basın özgürlüğü bağlamında en büyük geri gidişin yaşandığı yıl olarak kayıtlara geçti.

Dünya çapında 2015, son 12 yılda basın özgürlüğü bağlamında en büyük geri gidişin yaşandığı yıl olarak kayıtlara geçti. Raporda, siyasi iktidarların, teröristlerin ve suçluların, kendi iktidarlarını artırabilmek için, özgür medyayı susturmaya çalıştıkları belirtildi.

Freedom House raporunda Türkiye, geçen yıl olduğu gibi yine "basını özgür olmayan ülkeler" kategorisinde yer aldı. 199 ülke içinde 66 puan verilen Türkiye, 2015 yılında basın özgürlüğünde en büyük düşüşün yaşandığı ülkeler arasında yer aldı. Bu kategoride Türkiye ile birlikte Bangladeş, Burundi, Fransa, Sırbistan, Mısır, Yemen, Makedonya ve Zimbabwe bulunuyor.

HÜRRİYET'E SALDIRILAR DA RAPORDA

Geçen yıl Eylül ayında Hürriyet Gazetesi'nin İstanbul'daki merkezine yönelik gerçekleştirilen saldırılardan bahsedilen raporun 'Türkiye' bölümünde şu ifadeler de yer aldı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sadık yetkili güçler, bağımsız medya kuruluşlarına saldırıp, onları ele geçirerek kendi propagandalarını yapan kurumlar haline getirdiler. Hükümet, Ekim 2015'te, eleştirel yayınlar yapan Kanaltürk ve Bugün kanalları ile Bugün ve Millet gazetelerinin sahibi İpek Koza Holding'e el koydu. Mart 2016, Feza Gazetecilik ve sahibi olduğu Zaman, gazetesine kayyum atanarak el kondu."

GAZETECİLER İÇİN EN ÖLÜMCÜL ÜLKE SURİYE

Raporda, dünya nüfusunun yalnızca yüzde 13'ünün basın özgürlüğünden yararlanabildiği, geri kalanının ise gazeteciler ile medya kuruluşlarına karşı uygulanan sansür, ekonomik baskılar ve tehditler yüzünden özgür haber alamadığı vurgulandı.

Raporda, Suriye ve Irak'ta IŞİD gibi terör örgütlerinin, Meksika, Kolombiya ve Brezilya'da uyuşturucu kartelleri ya da suç örgütlerinin gazetecilerin canlarına kıydıkları, gazeteciler için en ölümcül ülkenin hala Suriye olduğu belirtildi.

Kaynak: Hürriyet / Dünya
title