Cezayir, BAE Büyükelçisi'nin ülkeyi terk etmesi iddialarını yalanladı
Cezayir, BAE Büyükelçisi'nin ülkeyi terk etmesi iddialarının asılsız olduğunu ve İletişim Bakanı'nın görevine son verildiğini duyurdu. Cezayir Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, BAE Büyükelçisi'nin kovulduğu iddialarının yalan olduğu belirtildi.
Cezayir, "Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Büyükelçisi'nden 48 saat içinde ülkeyi terk etmesinin istendiği" yönündeki haberlerin asılsız olduğunu ve İletişim Bakanı Muhammed Buslimani'nin görevine son verildiğini duyurdu.
Cezayir Cumhurbaşkanlığı, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un, Başbakan Eymen bin Abdurrahman ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası İletişim Bakanı Buslimani'yi görevden aldığı ve yerine İletişim Bakanı Genel Sekreteri'ni atadığı ifade edildi.
Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, Bouslimani'nin görevden alınma nedenine ilişkin ise bilgi verilmedi.
Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "BAE Büyükelçisi'nin Cezayir'den kovulduğu" yönündeki haberlerin asılsız olduğu belirtildi.
Açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Bakanlığın, BAE'li büyükelçiden Cezayir topraklarından ayrılmasını istediğine yönelik basına yansıyan asılsız ve aldatıcı haberleri kesin bir şekilde yalanlamaktadır." ifadesi kullanıldı.
Cezayir-BAE ilişkilerinin sağlamlığına vurgu yapılan açıklamada, liderlerin sağlam ilişkileri en üst seviyeye çıkarma niyetinde olduğu kaydedildi.
Cezayir'in BAE'li büyükelçiden "ülkeyi terk etmesini istediği" iddiası
Cezayir'de yayın yapan "En-Nehar" televizyonunda yayınlanan haberde, BAE'li büyükelçinin ülkeden kovulduğu iddia edilmişti.
Cezayir basınına yansıyan ve sosyal medyada da sıkça paylaşılan haberde, "İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad'a çalıştığı iddiasıyla 4 BAE'li casusun yakalanmasının ardından Cezayir, BAE Büyükelçisi'nden 48 saat içinde ülke topraklarını terk etmesini istedi." ifadeleri kullanılmıştı.
Söz konusu haberde, Cezayir Dışişleri Bakanlığına atfedilen bir açıklamaya da yer verilmişti.