Haberler
Suriye'de Baas Partisi çalışmalarını süresiz olarak askıya aldı

Esad'ın gidişi onları da bitirdi! Faaliyetlerini durdurdular

Sosyal medya platformları WhatsApp, Facebook ve Instagram çöktü

3 sosyal medya platformu, aynı anda çöktü

Bakan Uraloğlu, 16 yaş altı için sosyal medya düzenlemesi geleceğini açıkladı

16 yaş sınırı konuşuluyordu! Sosyal medyaya yeni düzenleme geliyor

Somali ve Etiyopya arasındaki krizi Türkiye çözdü

Afrika'daki krizi Türkiye çözdü

Bm: "Her Gün 3 Bin Genç Ölümünün Önüne Geçilebilir"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO), yeni raporunda, dünya genelinde her gün meydana gelen 3 bin genç ölümünün önlenebileceğini açıkladı.

Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO), yeni raporunda, dünya genelinde her gün meydana gelen 3 bin genç ölümünün önlenebileceğini açıkladı. WHO ölümlerin 3'de ikisinin Afrika, Güney ve Doğu Asya'da ve düşük ve orta gelirli ülkelerde trafik kazası, solunum enfeksiyonları ve intiharın bu ölümlerin en büyük sebebi olduğuna dikkat çekti.

WHO, 1 milyon 2 yüzbin gencin olgun yaşa gelmeden öldüğünü, daha iyi sağlık hizmetleri, eğitim ve sosyal destekle bunların kurtarılabileceğini belirtti.

WHO Genel Müdür Yardımcısı Flavia Bustreo, 10 - 19 yaş arasındaki gençlerin onlarca yıldır milli planlarda yer almadığı, kilit bölgelerde yapılacak olan nispeten küçük yatırımların büyük karşılıklar vererek daha sağlıklı nesiller şeklinde sonuçlanabileceğini söyledi.

Dünyadaki bölgesel farkların büyüklüğü sebebiyle 15 -19 yaş arasındaki gençlerin ölümlerinde trafik kazalarının birinci sırayı aldığına dikkat çekildi.

10 ila 14 yaş arasındaki kız ölümlerinde zatürre gibi solunum enfeksiyonları birinci sırada yer alırken 15-19 yaş aralığında hamilelik komplikasyonları, güveli olmayan kürtajların ölüm sebeplerinde ilk sırayı aldığı belirtildi.

WHO, Afrika'da alt ve orta gelirli ülkelerde HIV/AIDS'in menenjit ve solunum enfeksiyonlarının yol kazalarından daha çok ölüme sebep olduğunu kaydetti.

İntihar ve kendine zarar verme şeklindeki ölümlerin 2015 yılında 67 bin olduğu belirtildi.

WHO raporunda sağlık problemleri olan, madde kullanan veya sağlıksız beslenen gençlerin, sağlık hizmetlerinin bulunmaması veya bunlar hakkında bilgi sahibi olmadıkları için problemlerine çare bulunmadığı belirtildi. - PARİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya
title