BBC: Şivan Perver Kürtleri Böldü
BBC, Şivan Perver'in 37 yıllık bir aradan sonra Türkiye'ye dönüşünün, Türkiye'deki Kürtler arasında bir ayrışma yarattığını söyledi.
Şivan Perver'in 37 yıllık bir aradan sonra Türkiye'ye dönüşünün, Türkiye'deki Kürtler arasında bir ayrışma yarattığı öne sürülüyor.
BBC muhabiri James Reynolds, Diyarbakır kaynaklı haberinde Şivan Perver'in müziğinin "Kürt ulusal kimliğinin bir sembolü" haline geldiğini, "devletsiz bir halkı tanımlamaya yardım ettiği"ni kaydetti.
ERDOĞAN-BARZANİ İTTİFAKI
Perver'in Türkiye'ye dönüşünü, Türk hükümetinin PKK ile başlattığı barış sürecinin ve yapılan reformların yanısıra Türkiye ile Kuzey Irak'taki Kürt bölgesi arasındaki artan siyasi ve ekonomik ittifakının izah ettiği görüşünü dile getiren Reynolds, Erdoğan ile Barzani arasındaki ittifakın "PKK ve Suriye'deki uzantısı PYD'den duyulan güvensizliğe, iş ve enerji anlaşmalarını yapma arzusuna dayandığını savundu.
"KÜRT HAREKETİ ÜZERİNDEKİ ETKİNLİĞİ KANITLADI"
Haberde Erdoğan'ın Barzani'yi davet ettiği, Barzani'nin ise, daha geniş Kürt hareketi üzerindeki "etkinliğini kanıtlamak için" dostu Şivan Perver'i Diyarbakır'a götürdüğü belirtiliyor.
BBC, Perver'in İbrahim Tatlıses ile birlikte ile verdiği konseri ve konsere katılanların sevinçini geniş biçimde yansıttıktan sonra Perver ile ilgili şu savları dile getiriyor:
KÜRT HAREKETİ ARASINDAKİ ÇATLAK
"Şivan Perver'in Türkiye'ye dönüşü, Kürt hareketi içinde bir çatlağı gözlerin önüne sergiliyor. Diyarbakır'daki bazı Kürtler, en ünlü şarkıcılarını, PKK'yı marjinaleştirme girişiminin bir parçası olarak Sayın Erdoğan ve Sayın Barzani tarafından kullanılmaya izin vermekle suçluyor."