Haberler

Avrupalı Holdingzedeler Toplu Dava Açacaklar

Avrupalı Holdingzedeler Toplu Dava Açacaklar
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Ülkelerinde Yüksek Kár Payı Vaadiyle Kandırılan Holdingzedeler Viyana'da Biraraya Geldiler.

Avrupa ülkelerinde yüksek kár payı vaadiyle kandırılan holdingzedeler Viyana’da biraraya geldiler.

Almanya’dan gelen avukatlar Ümit Akça ve Özkan Arıkan ile Avusturya’da avukatlık yapan Salih Sunar, ’Yeşil Sermaye’ diye adlandırılan holdinglerin mağdur ettiği vatandaşları bir toplantıyla bilgilendirdiler. Son toplantıyla, Avusturya’da Tirol ve Vorarlberg eyaletleriyle başkent Viyana’da toplam 4 kez toplanan holdingzedeler toplu dava açma kararı aldılar.

Yaklaşık 100 holdingzedenin katıldığı toplantıda konuşan avukat Ümit Akça, "Avrupa’da 500 bin kişiyi yüksek kárpayı vaadiyle dolandırdılar. Dolaylı olarak 2 milyon holding mağduru var. 20 milyar euro civarında bir para söz konusu; bunu yanlarına bırakmamaya kararlıyız" dedi. Bazı firmaların mal varlığı olduğunun altını çizen Akça, "Hakimler harekete geçebilmek için davacı bekliyorlar. Eğer Avusturya mahkemelerinde dava açmazsak hakim kimi yargılayacak?" diye sordu.

Zamanaşımı yaklaşıyor birleşin, hak arayın

Dava açmak için zaman aşımının yaklaştığına dikkat çeken Akça, "2 - 3 ay sonra zaman aşımına uğrayacaksınız ve tüm haklarınızı yitireceksiniz" uyarısında bulundu. Avusturyalı yetkililerin muhatap bulmak istediğini de sözlerine ekleyen Akça, "Ne kadar çok davacı olursa mahkeme masraflarımız da o oranda azalacak. Bu sebeple birleşerek dava açmak menfaatimize olacak. Biz tüm başvuran mağdurlara kendi konumları hakkında tek tek bilgi veriyoruz" diye konuştu. Akça, bir soru üzerine "Vefat eden mağdurların hakları varislerince takip edilebilir" dedi.

İsviçre’de savcılık 12 bin sayfalık rapor hazırladı

Konuyu Avrupa Parlamentosu’na götürmekte kararlı olduklarını da belirten Akça, Almanya’da ilk defa bir Federal Milletvekilinin, Dr. Lale Akgün’ün hak arayışlarına destek sözü verdiğini, Almanya ve konuyla igili ilgili savcılıkça 12 bin sayfa rapor hazırlanan İsviçre’nin de kendilerini desteklediğini belirtti. Holdingzedelerin hak arayışında, Avrupa’da faal bazı Türk sivil toplum örgütlerinin duyarsızlığından da yakınan Akça, "Ölüm tehditleri almama rağmen ben ve arkadaşlarım bu konuyu sonuna kadar götürmeye kararlıyız" açıklamasında bulundu. Toplantı sonunda dava açma yetkisi ve bilgilendirilmek isteyen holdingzedeler avukatlara isim ve adreslerini bildirdiler. Avukatlar dava açılana kadar hiç bir holdingzededen para talep edilmeyeceğini ancak dava açıldıktan sonra masrafların paylaştırılacağını söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya
title
Close