Avrupa Müzik Endüstrisinin Geleceği Tallinn Müzik Haftası'nda Masaya Yatırıldı
Tallinn Müzik Haftası sekizinci yılında 33 ülkeden 237 sanatçıyı bir araya getirirken, sektörün geleceğine de ışık tuttu.
Tallinn Müzik Haftası sekizinci yılında 33 ülkeden 237 sanatçıyı bir araya getirirken, sektörün geleceğine de ışık tuttu.
Estonya'nın başkenti her bahar olduğu gibi müzik sesleriyle çınlarken, iki gün süren konferanslarda ise müzik sektörünün temsilcileri "Yaratıcı Etki" başlığı altında geleceği tartıştı.
Önemli konulardan biri de Avrupa Komisyonu'nın Yaratıcı Avrupa Programı çerçevesinde ekonomik sürdürülebilirliği desteklenen endüstriye Avrupa sinemasının başarılı stratejinin nasıl uygulanabileceği.
Yaratıcı Avrupa Programı kültür programı başkanı Barbara Gessler ise euronews'a yaptığı açıklamada, "gelecek nesil programda müzik sektörü için özel bir destek uygulamak istediklerin ancak bunun neye benzeyeceğini bilmediğini" kaydetti. Gessler, endüstri ile diyalog içinde olduklarını ve 2020 yılına kadar sağlam bir finansal çerçevelerinin bulunduğunu" belirtti.
Müzik haftasına Estonya'nın çiçeği burnunda ilk kadın Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid da katıldı. Ülke bu yaz ilk kez AB Konseyi dönem Başkanlığını alacak ve Kaljulaid'ın programında ise sektörün de yakından takip ettiği "dijital tek pazar" uygulaması var. Dijital toplumun hali hazırda Estonya'da olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Kaljulaid, "bu nedenle Avrupa'nın ve dünyanın geri kalanının katılması gerekiyor. Gerçek dünyada uygulanabilir tüm kurallar, yasalar, sağduyu benzer şekilde Dijital dünyada uygulanabilir. AB Konseyi Başkanlığı döneminde bu konuya cevap arayacağız." dedi.
Müzik endüstrisi, Avrupa'daki diğer yaratıcı endüstrilerden daha fazla istihdam sağlıyor ve çok hızlı büyüyor. "Avrupa Müzik Hareketi" stratejisi, Avrupa müziğini desteklemek, tanıtmak ve ihraç etmek için bir takım araçlar sunmak ve mevcut finansman planlarının daha iyi görünür kılınmasını sağlamak için kullanılacak.
Auteur:
Tags:Gepost: 01 april 2017