ABD'deki Seçimlere Altı Hafta Kala Clinton ve Trump Karşı Karşıya Geliyor
Beyaz Saray için yarışın şaşırtıcı derecede çekişmeli geçiyor olması ve iki adayın tarzlarındaki farklılığın beklenmedik sonuçlar doğurması ihtimali nedeniyle, 8 Kasım'da yapılacak seçimlerin altı hafta öncesine denk gelen münazaraya olan ilgi yoğun.İZLEYİCİ SAYISINDA REKOR BEKLENİYORReuters'ın haberine göre, münazarayı takip etmesi beklenen izleyici sayısının, 1980'de Demokrat Jimmy Carter ve Cumhuriyetçi Ronald Reagan arasındaki münazarayı izleyen 80 milyon kişilik rekoru zorlaması bekleniyor.
Beyaz Saray için yarışın şaşırtıcı derecede çekişmeli geçiyor olması ve iki adayın tarzlarındaki farklılığın beklenmedik sonuçlar doğurması ihtimali nedeniyle, 8 Kasım'da yapılacak seçimlerin altı hafta öncesine denk gelen münazaraya olan ilgi yoğun.
İZLEYİCİ SAYISINDA REKOR BEKLENİYOR
Reuters'ın haberine göre, münazarayı takip etmesi beklenen izleyici sayısının, 1980'de Demokrat Jimmy Carter ve Cumhuriyetçi Ronald Reagan arasındaki münazarayı izleyen 80 milyon kişilik rekoru zorlaması bekleniyor.
Planlanan üç münazaranın ilki olan bu akşamki karşılaşmanın ABD saatiyle 21.00'da (TSİ 04.00) başlayarak 90 dakika sürmesi bekleniyor. Münazara New York'taki Hofstra Üniversitesi'nde yapılacak.
Anketlere göre, yakın tarihin en az sevilen iki Beyaz Saray adayı olan Trump ve Clinton bu münazarayı kullanarak seçmenlerin aklındaki bazı soru işaretlerini gidermeyi ve seçim kampanyası sırasındaki bazı hataları telafi edebilmeyi umut ediyor.
Uzmanlar; iş adamı ve eski TV programcısı Trump'ın bir başkomutandan beklenen bilgi ve güvenilirliğe sahip olduğunu göstermeye çabalayacağını, Clinton'ın ise kendisine güvenmeyen seçmenlerle yakından bir bağ kurmaya çalışacağını söylüyor.
SON ANKETLER
Anket sonuçlarına göre; Clinton'ın Trump üzerindeki açık ara liderliği son dönemlerde gerilemeye başladı.
Pazartesi günü açıklanan Reuters/Ipsos anketine göre ABD'li seçmenlerin hemen hemen yarısı karar vermek için münazaraları izlemeyi bekliyor. Katılımcıların yüzde 61'i ise kampanyalar sırasında gösterilen sertlikle ilgilenmediğini ve medeni bir tartışma görmeyi beklediklerini söylüyor.