Nasıl Bir Ada'da Yaşamak İstiyoruz?
Adalar, farklılıkları aynı topraklar üzerinde bir araya getirerek ortak kültürle yaşamın mümkün olduğu İstanbul'un en nadide semti olarak biliniyor.
Adalar, farklılıkları aynı topraklar üzerinde bir araya getirerek ortak kültürle yaşamın mümkün olduğu İstanbul'un en nadide semti olarak biliniyor. Adalı Dergisi'nin son sayısında esnafından çalışanına bütün Adalar halkı nasıl bir Ada görmek istediklerini anlatıyor. Adalı gazeteci yazar Hüseyin Hatemi'nin "Adalar Elimizden Kayıp Gitmesin" yazısı Adalar'ın karşı karşıya olduğu problemlere ışık tutuyor.
Adalar'dan kırk yıl önce ayrılıp yıllar sonra doğup büyüdükleri yere misafir olan gelenlerin anlatıldığı "Burgaz Reunion 2012" yazısı tarihin önemli gerçeklerini ortaya koyuyor. Bunun yanı sıra derginin yeni sayısında Fethi Okyar'ın köşkü örneğinden yola çıkılarak Adalar'da kültür ve sanat etkinliklerinin daha fazla gerçekleşmesi için uygun olan ev ve köşklerin faaliyetlere açılması için çağrı yapılıyor. Adalar'da da karşı karşıya kalınan kadının ucuz işgücü olarak görülme problemi kapsamlı bir şekilde ele alınıyor.
Ayrıca, dergide Adalar'daki kültür sanat elçilerinden portreler bulunuyor. Bingöl Erdumlu, klasik müzik ustalarının müzik eserlerinin belirli bir zümreye hitap etmekle sınırlı kalmadığını anlatıyor. Erdumlu, bugün fazla ilgi görmeyen klasik müziği anlamanın zor olmadığı gerçeğini okuyucularla paylaşıyor.
Son dönemde gündeme taşınan hayvanlarla ilgili yasa tasarısıyla ilgi olarak HAYTAP'ın açıklamaları da dergide yer alıyor. Bulunduğumuz yeri sahiplenmenin ve ileriye taşımanın STK ile mümkün olabileceğini anlatan "Sokak İnisiyatifi" yazısı ise yerel demokrasi kavramını irdeliyor.
Her sayıda olduğu bu sayıda da Adalar'dan güncel haberler ve gelişmeler dergide yer alıyor. Adalı Dergisi'ne Adalar'dan veya İstanbul'da Remzi Kitabevi ile Pandora Yayınları'ndan ulaşılabiliyor.