Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2015 öncesine ait yaklaşık 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası prim borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Markalaşma Süreci: Marka Olmanın 10 Altın Kuralı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Marka Danışmanı Şükrü Terzi tarafından, Ukrayna'nın başkenti  Kiev'deki Türkiye- Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen, "Yurtdışında marka olmanın 10 altın kuralı" adlı sunuma işadamlarının yanı sıra...

Uluslararası Marka Danışmanı Şükrü Terzi tarafından, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Türkiye- Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen, "Yurtdışında marka olmanın 10 altın kuralı" adlı sunuma işadamlarının yanı sıra çok sayıda ilgili genç de katıldı. Sunuma adını veren 10 altın kural şu şekilde sıralandı: "Vizyon, ait olma duygusu, simge, yayılma, ihtişam, duyulara seslenme, ritüel, biz ve onlar, öykü anlatımı ve gizem."

25 yıllık profesyonel  tecrübesinin  15 yılını New York'da edinen Terzi, son 10 yıldır ise İstanbul, Bakü, Kiev ve Almatı gibi şehirlerde marka yönetimi, danışmanlığı ve üst düzey reklam şirketi yöneticiliği yapıyor. Terzi; bu sunumun içeriğinin, edindiği deneyimlerinin sonucunda ortaya çıktığını belirterek, marka oluşturmanın hem çok kolay hem de uğraş gerektiren bir faaliyet olduğunun üzerinde durdu.

Sunumunda Walter Landor'un; "Ürünler fabrikalarda, markalar ise zihinlerde oluşturulur" sözüne atıfta bulunan Şükrü Terzi: "Marka oluşturmak kolaydır ancak oluşturulan markayı doğru bir stratejiyle yönetmek ve varlığını sürdükmek emek ve uğraş gerektirir."dedi.

Etkinlik katılımcı portföyü sadece Türklerden değil, ülkede faaliyet gösteren çok uluslu; Amerikalı, Ukraynalı, İtalyan firmaların temsilcilerden oluştu.

Başarılı marka danışmanı, sunumunda en önemli kriterin, firmaların kendileri ve markaları için doğru bir vizyona sahip olup stratejik bir şekilde hareket etmeleri  ve marka tescilinin ardından gelen  süreç içinde de bu vizyonun gereklerini yerine getirebilmeleri olduğunun altını çizdi.

Efor Patent'in Genel Müdürü ve Türk Patent Enstitüsü Marka ve Patent Vekili Savaş GÜMÜŞ: "Ürün sadece makine ya da el emeğinden oluşan somut bir varlık değil, aynı zamanda bir tarz ve düşünce sonucu ortaya çıkan, dinamik bir varlıktır. Marka olabilmek için sürekli geçerli olabilecek bir vizyon yoktur. Marka tescili almak olmak kolaydır ancak asıl önemli olan markayı geliştirip iyi bir şekilde sürdürebilmektir.  Markalaşma, ürününüzü ve hizmetinizi farklılaştıran, ona değer katan ve marka sahibine rekabet gücü kazandıran bir süreçtir." dedi.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr / Basın Bültenleri
title